Jazyk Jednoty - díl 10: Senzar - skrytá harmonie světla a zvuku

Abychom lépe pochopili, co jsou Senzary - symboly jazyka jednoty, připomeňme si, co říká James o skryté harmonii světla a zvuku, někdy nazývané také Para Vach:

"Para Vach je prapůvodní příčinný Zvuk a Světlo, který transcenduje jak manifestaci, tak ne-manifestaci. Je to dech Prvotního Zdroje za vesmírem. Dech, který vytváří, oživuje a uvádí do pohybu vibrační substanci hmoty. Transcenduje manifestaci světla a zvuku dokonce i tehdy, existuje-li ve svém nejryzejším a nejprůzračnějším stavu."

James Mahu - Soudržnost vývojového vědomí


Budeme-li uvažovat o Senzarech či Glyfech Jazyka Jednoty nikoliv jako o nehybných znacích, nýbrž jako o harmonických kvantech vibrujícího zvuku a světla, které jsou živé, pohyblivé, vibrující, zvučící, zářící - avšak za hranicemi rozsahu lidských smyslů, můžeme si je představit novým způsobem jako kymatický vzorec v podobě stojaté vlny.

Podívejme se nyní na Jamesovu malbu z lokality Zyanya, komnata 20, která podrobně jeden takový Glyf Jazyka Jednoty vyobrazuje:  

Malba: James Mahu - Zyanya 20
(WingMakers.com)

James ve svém komentáři k této malbě uvádí: 

"Toto je jedna z hrstky maleb v souboru umění Tvůrců Křídel, kde jsou věci úplně abstrahovány, ale tentokrát to nejsou geometrické formace, ale spíše organické, biomorfní formy. To bere koncept glyfu do nové úrovně, jako bychom se zaměřili pouze na jeden glyf a opravdu podrobně zkoumali jeho zrnitost - jako by byl pod mikroskopem. Tento glyf představuje Sovereign Integrál - obsažený (sovereignní) a spojený (integrální)."

James Mahu - komentář k malbě Zyanya 20


Kromě informace, že glyf symbolizuje stav vědomí Sovereign Integrálu, také uvádí, že se jedná o organickou, biomorfní formu - tedy, že glyf je živý a proměnlivý. To napovídá, že si ho můžeme představit jako kymatický jev. Abychom si tento fenomén kymatických stojatých vln dokázali lépe představit, podívejme se na následující video z YouTube kanálu Journey of Curiosity, kde světlo ožívá pod vibracemi zvuku a doslova se pohybuje a dýchá:


Věřím, že si nyní dokážeme představit glyfy jazyka jednoty jako živé, biomorfní formy, které dýchají, pohybují se a komunikují.

Skvělou zkušenost měl také kymatický výzkumník John Stuart Reid při studiu vibrací uvnitř Velké Pyramidy v egyptské Gíze. Po napnutí rezonanční fólie na sarkofág v pyramidě se začaly objevovat postupně mnohé z glyfů egyptského písma a zároveň v průběhu tohoto pozorování došlo k naprostému vyléčení jeho poraněné páteře. Tuto svou zkušenost zdokumentoval a je ke shlédnutí např. ve filmu "The1Field".

Můžeme si položit otázku, proč však glyfy nemají takový pěkný symetricky harmonický tvar jako kymatické vzory z videí. Odpověď by byla nejspíš ta, že symetrie či harmonie kymatických vln na videích je dvou-dimenzionální, zatímco harmonie Glyfů Jazyka Jednoty je multidimenzionální, do značné míry tedy skrytá. Ta část glyfu, která je zachycena 2D geometrií obrazovky, papíru či plátna, je prostě jen nepatrným fragmentem jeho celistvosti a proto je jeho vyšší dimenzionální harmonie redukována na vyobrazenou 2D křivku, která postrádá líbivost kymatického vzorce.

Znovu si připomeňme, co o této skutečnosti skryté vyšší harmonie říká James: 

"Ve studiích fenoménu vln, jimiž se zabývá věda kymatika (angl. cymatics), je známo, že zvukové vlny mají vliv na nehybnou hmotu, měníce ji do geometrických, ba dokonce archetypálních forem. Tento stejný řetězec příčiny a následku zvukových vln na hmotu je tím, co vyvolává efekt na atomární a buněčné úrovni lidského nástroje. Nicméně je to více než pouhý fyzikální vliv zvukových vln. Ve zvuku je obsažena harmonie, která se rozšiřuje do vyšších a nižších frekvencí, než je slyšitelný rozsah lidského ucha. Tyto neslyšitelné frekvence nicméně mají vliv na vibrační strukturu DNA lidského nástroje, strukturu mysl-mozek a na centrální nervový systém."

"Protože vibrační struktura lidského nástroje je nespojitá a nesymetrická, jde o soubor vibrací, jež pracují v mnohačetných rezonujících systémech. Existují však kořenové zvuky, které jsou původní a pro toto své původní postavení – příčinné. Tyto kořenové zvuky jsou neslyšitelné, ale přesto produkují řízenou frekvenci, která přináší stupeň soudržnosti do lidského nástroje."

James Mahu - Soudržnost vývojového vědomí


Z výše uvedeného můžeme tedy pochopit, že světlo a zvuk jsou živé způsobem, který se vymyká rozsahu našich smyslů a dost možná i rozsahu naší představivosti. Tato vyšší harmonická kvanta jsou světem za světem, jsou další skutečností, která čeká, až si ji uvědomíme a pak... skrze naše rozšířené pochopení a představivost... ji můžeme začít vnímat.

Připomeňme si tedy, co nám vzkazují Tvůrci Křídel v knize Jamese Mahu - Projekt Starobylý šíp.

Fotografie Tvůrců Křídel
WingMakers.com


“Jsme tím, čím ty se staneš. Ty jsi tím, čím my jsme byli."

"Dohromady jsme tím, co definuje lidskou duši. Naše jméno přeložené do vašeho jazyka je Tvůrci Křídel. Jsme vetknuti do světla Prvotního Zdroje. Ty žiješ ve slabším světle, jež sestoupilo, aby tě přijalo. Přinášíme Jazyk Jednoty do tohoto slabšího světla, takže můžeš vidět, jak se budeš sjednocovat do nové kosmologické struktury, architektury a majestátnosti, kterou si nedokážeš ani představit.”

"... lidstvo má tajný kořen, jež se vine do nezmapované říše Centrálního Vesmíru Prvotního Zdroje. Je jako pupeční šňůra, jež spojuje lidskou entitu s vyživující esencí svého stvořitele. Tajný kořen je nositelem Jazyka Jednoty. Je to tento jazyk, který jsme přišli vyučovat.”

“Všechen život je vložen do toho, co nazýváme Navigátorem Celistvosti. To je tvá centrální moudrost. Vede tě k vnímání fragmentované existence jako průchodu do celistvosti a jednoty. Tato moudrost je věčná a ví, že tajný kořen existuje dokonce i tehdy, když se zdá, že pro vaše lidské smysly je nepostižitelný. Navigátor Celistvosti je neúnavný motor, jenž pohání fragmentovanou životní zkušenost do sjednoceného životního projevu. Je to nezaměnitelný most, přes který všechen život s jistotou přejde.”

“Věk Osvícení je věkem žití v multidimenzionálním vesmíru a věkem ocenění jeho celistvosti, struktury a dokonalosti a poté vyjádření této vděčnosti skrze vaši mysl a tělo do světa času a prostoru. To je semeno vize Navigátora Celistvosti. Otisk jeho účelu. My jsme zde proto, abychom asistovali bytostem, jako jsi ty, poprvé zformulovat a poté zažívat multidimenzionální vesmír takový, jaký vpravdě je - nejen prostřednictvím jazyka vašeho světa, ale prostřednictvím Jazyka Jednoty, jak ho můžeš vidět v těchto glyfech. Jak tato zkušenost skrze tebe plyne, budeš transformován. Navigátor Celistvosti do tebe bude schopen vložit nové vnímání sama sebe. Takové, které je spojeno s představou Prvotního Zdroje. Je to tato nová představa, která se objevuje prostřednictvím Navigátora Celistvosti a jež změní kurz planetárního systému. My jsme zde proto, abychom urychlili formování této představy v mysli lidstva.”

James Mahu - Projekt Starobylý šíp


Tímto krásným nadčasovým poselstvím Tvůrců Křídel zakončíme dnešní díl studie o Jazyku Jednoty.

V lásce a svobodné vůli 

Ondra


Komentáře