Jazyk jednoty - 1. díl: Květ života

Začněme bádání o Jazyku Jednoty stručným citátem z Manifestu Sovereign Integrálu:
  • Neexistuje pravda, která by mohla být napsána, vyslovena nebo myšlena, pokud není koncipována a vyjádřena pomocí Jazyka Jednoty.
  • Mystéria vašeho světa nikdy nebudou pochopena skrze zkoumání založená na jazyku mysli.
  • Pochopení světa přesně odpovídá stupni pochopení sama sebe.

Manifest Sovereign Integrálu


Z citátu je tedy zřejmé, že existují přinejmenším dva různé jazyky: Jazyk Jednoty a Jazyk Mysli. Abychom mohli pochopit svět, který nás obklopuje, potřebujeme pochopit nejdříve sama sebe, protože vnější svět je zrcadlem našeho vnitřního světa. Naše existence je utvářena vědomím, jehož jádro nese ve filosofii Tvůrců Křídel název Navigátor Celistvosti. Je to právě Navigátor Celistvosti, který "hovoří" Jazykem Jednoty. Vnitřní strukturu Navigátora Celistvosti představuje 6 Ctností srdce a jejich 63 kombinací. Tzn. jednotlivé ctnosti, dvojice, trojice, čtveřice, pětice a všech 6 dohromady. Celkem tedy 63 kombinací.

Navigátor Celistvosti je Světelné tělo, které je zygotou, prvotní buňkou vědomí, vzniklou spojením prvotního světla a zvuku. V dávných textech je nazýváno také Merkaba a obvykle je vyobrazováno jako dvojitý jehlan s trojúhelníkovou základnou, dvojitý tetrahedron. Jeden otočený špicí dolů a druhý špicí nahoru - viz obrázek:

Symbol Navigátora Celistvosti - Merkaby
(z WingMakers DVD Meditace v časoprostoru)

Podívejme se nyní blíže na 6 Ctností srdce a jejich 63 kombinací. Na webu WingMakers.com je vyobrazení Ctností srdce jako barevného spektra vyvěrajícího ze společného středu, kterým je Láska v podobě bílého světla. Toto vyobrazení má obrys 6-úhelníku, viz následující obrázek.

Schéma 6 Ctností srdce z webu WingMakers.com

Základním principem Lásky je nekonečná expanze a protože její vibrace vytváří v prostoru hexagonální (tedy 6-úhlou, 6-cípou) strukturu, dá se expanzní princip Ctností srdce vyjádřit geometrickým vzorem velmi dobře známým pod názvem Květ Života - viz obrázek níže.

Schéma Květu Života

Prozkoumejme nyní trochu blíže tuto archetypální geometrickou strukturu, abychom si projasnili její základní princip, kterým je prolínání dvou prvků - kruhů, vytvářející průnik tvaru oka, známý pod názvem Mandorla nebo Vesica Piscis - viz vyobrazení níže.

Průnik dvou kruhů s vyznačenými středy vytvářející archetypální tvar Mandorly

Když opakujeme tento princip průniku kruhů a rozšíříme ho do 2D prostoru, dostaneme archetypální geometrickou strukturu Květu Života - viz další schéma.

Mandorla či Vesica Piscis v Květu Života

Na vyobrazení výše se prolínají kruhy dvou odlišných barev a v prostoru jejich průniku - v mandorle -  vzniká nová barva. Jestliže takto dále barevně zvýrazním prstenec šesti kruhů kolem prvotního centrálního bílého kruhu, dostaneme základní hexagonální strukturu šesti primárních barev a množství průniků, ve kterých prolínáním či mísením vznikají další barvy - viz schéma níže.

Rozklad bílého světla do šesti primárních barev v Květu Života

Po provedení integrace schémat uvedených výše dostaneme základ inteligentního komunikačního rozhraní Jazyka Jednoty - struktury univerza jediného světelného zdroje - viz další schéma.

Schéma Květu Života a Ctností srdce

Komunikační rozhraní či zónu popisuje učitel v rozpravě řádu Lyricus č. 5 následujícím způsobem:

Komunikační zóna je původcem jazyka – všech jazyků. Jazyk je zakódován do tohoto aspektu DNA, odkud probublává na povrch lidského vyjadřování. To znamená, že lidská DNA produkuje jazyk lidského druhu a přijímá jazyky jiných druhů. Jsou to dveře otevírající se oběma směry. 

Lyricus rozprava č. 5 - Komunikační zóna


Z uvedeného lze pochopit, že Jazyk Jednoty je založen na emoční inteligenci, jejíž základní strukturou je 6 Ctností Srdce a jejich 63 kombinací, které odpovídají primárním 6 barvám a jejich 63 kombinacím. Žijeme ve světelně kódované realitě, v Univerzu jediného světelného zdroje, který k nám hovoří jazykem světla a barev, jenž lze interpretovat prostřednictvím Emoční inteligence. Proto praxe Emočního sebeřízení je praxí ve Vibrační Komunikaci, která se dá dále definovat jako umění Vibrační Soudržnosti. To je také název dalšího schématu, které bylo dříve publikováno na webu SovereignIntegral.org - viz níže:

Schéma Vibrační Soudržnost z webu SovereignIntegral.org

Z tohoto schématu je zřejmé, že existují také 3 primární barevná vibrační spektra utvářející 3 domény lidského nástroje: tělo, emoce, mysl. Udržování vibrační soudržnosti těchto 3 primárních spekter vede ke zpřístupnění či otevření Duchovního centra - bílého kruhu, který je vstupní branou do vědomí Sovereign Integrálu.

Květ Života je archetypální geometrická struktura, která je strukturou Lásky. Je to jeden z Interdimenzionálních Fraktálních Konceptů (IFC), popsaných Jamesem v článku Sovereign Integrál - Nový model existence. Tato struktura se vine napříč dimenzemi, napříč časem a prostorem, nemajíce začátku ani konce. Tuto skutečnost James symbolicky vyobrazil v malbě vědomí Sovereign Integral jako genetického archetypu všech životních forem našeho vesmíru - viz další schéma.

Sovereign Integral v geometrii IFC s motivem Květu Života 
(z webu SovereignIntegral.org)

Toto vyobrazení nám také sděluje: "Zde v dechu... v každém dechu. Žádná mysl, která by fragmentovala skutečnost." Tedy ve vědomí Sovereign Integrál neexistuje žádná mysl, která by byla oddělená od struktury Květu života, od struktury Lásky, od Emoční inteligence. Láska je vše-zahrnující, vše-integrující inteligencí, která komunikuje Jazykem Jednoty - jazykem vibrací, jazykem ryzích emočních stavů známých pod názvem Ctnosti Srdce.

Porozumění tomuto jazyku můžeme zažít v Mandorle Zmocnění, která se otvírá v průniku 3 vibračních polí: Sovereign, Integrál, Sovereign Integrál - viz následující vyobrazení.

Mandorla Zmocnění z článku Sovereign Integrál - Nový model existence

James popisuje Mandorlu Zmocnění následujícím způsobem:

65. Existuje množství forem lásky. Jak si každý z nás jistě dokáže představit, tento pojem je fraktální, stejně jako pojmy: Sovereign a Integrál. Je to prostor, který je průnikem Sovereigna, Integrálu (dualitní projevy) a Sovereign Integrálu (ne-dualitní). Tento prostor průniku, tato Mandorla Zmocnění je láskou v její nejčistší poznatelné formě. Její primární vlastností je integrování částí sebe, které jsou oddělené skrze dualitu, za současného umožnění svobodné vůle. To je láska a inteligence.

Mandorla Zmocnění je vědomí lásky, které sestává ze tří částí: Sovereign, Integrál a Sovereign Integrál. Je to nejširší, nejvyšší, njehlubší poznatelná láska lidskou bytostí na počátku 21. století. Zážitek a projevení této mandorly je základním účelem vetknutým do DNA Sovereigna.

James Mahu: Sovereign Integrál - Nový model existence, odst. 65


Tímto krásným citátem si dovolím zakončit 1. díl tématiky Jazyka Jednoty.

V lásce a svobodné vůli

Ondra


Komentáře