Migrační stezka lidstva

Nálada obyvatel planety se v současné době tak trochu podobá náladě cestujících na palubě letadla rozjíždějícího se na vzletové dráze se stále se zvyšující rychlostí, která nakonec umožní letadlu odlepit se od země a otevřít vertikální rozměr svých schopností. 

Bohužel většina cestujících na palubě však nemá vzpomínky na létání a nemá tedy o vertikálním rozměru cestování ani ponětí. Dívají se z malého okénka na okolní krajinu, která čím dále rychleji mizí někde v nedohlednu za nimi v propasti minulosti a uvědomují si zvětšující se rychlost tohoto procesu. 

To přivádí jejich pohled dopředu s otázkou, kam to všechno povede? A vpředu vidí konec dráhy s plotem, stěnou nebo strmým útesem padajícím do rozbouřeného oceánu. Na palubě tak začíná vznikat panika. Mnozí křičí a snaží se najít pilota a přimět ho, aby letadlo zastavil. Jiní ze strachu odvracejí pohled od okénka a nabádají ostatní, aby udělali totéž.  Uklidňující a konejšící hlasy těch, kteří mají vzpomínky na létání a proto mají pochopení pro dynamiku měnící se okolní krajiny, se ztrácí ve vřavě překřikujícího se davu pasažérů. Ze stejného důvodu není slyšet hlas pilota a navigátora, který mile avšak velitelsky promlouvá k pasažérům: "Připoutejte se, prosím, chystáme se vzlétnout!"

*   *   *   *   *   *

Skutečnost je taková, že lidstvo se nalézá na migrační stezce k novým úrovním bytí. To z důvodu, že planeta Země (s celou Sluneční soustavou) se v současné době nalézá v proudu vysoce nabitých částic, které přicházejí z jádra galaxie, dopadají na zemi, usazují se v našich tělech a mění povahu reality, ve které žijeme. To s sebou přináší pocit, že vnější realita našich životů na nás dotěrně "tlačí" množstvím stresorů, které je čím dál obtížnější zvládat. Za všechny stresory jmenujme alespoň pár nejvýznamnějších: virová nákaza, očkování, inflace, válka, zdravotní obtíže, masová migrace, klimatické změny, nedostatek potravin, atd. James to v článku Duchovní aktivismus vyobrazil na následujícím schématu.


Schéma z EVT3  - Chrám Duchovního aktivismu

Ze schématu je také zřejmé, že vprostřed vibrační polévky světa vnějších podnětů se nalézá Jádro vědomí tvořené Kvantovou přítomností neboli Navigátorem Celistvosti. Mohlo by se zdát, že tyto stresory odvádějí pozornost od vědomí jádra. Ve skutečnosti však přinášejí do našich životů dynamiku, zrychlení, výzvu, která je potřebná k tomu, aby vertikální rozměr našeho vědomí mohl být aktivován, neboť on je u většiny jedinců stále v oblasti nevědomí.  

Podívejme se, co se o Navigátoru Celistvosti říká v doprovodném textu k hudbě komnaty Ancient Arrow 10 (Starobylý šíp 10), která nese název Do říše Navigátora Celistvosti:

"Navigátor celistvosti, coby identita jádra vědomí, touží vprostřed fragmentované existence lidského nástroje ze všeho nejvíce po vjemu celistvosti, rovnosti a jednoty."

Až se toto stane tím jediným, po čem toužíš, uslyšíš Hlas Navigátora Celistvosti zcela jasně a rozeznáš ho od všech ostatních hlasů. Tento Hlas v tobě otevře jinou perspektivu vnímání, bude tě navigovat, instruovat, jak máš věci chápat. Perspektivy, které přináší, se stanou těmi, které ti budou přinášet úlevu díky vyššímu a širšímu chápání souvislostí. V tom, co se jeví jako problém či blížící se zkáza, postupně začneš vnímat úzký průchod k rovnosti, jednotě a celistvosti. Jakmile si tuto perspektivu uvědomíš, už nikdy ji nebudeš chtít vyměnit za žádnou jinou. Ona ti bude poskytovat vjem nejhlubší krásy a nejvyššího smyslu, který bude pronikat všemi částicemi utvářejícími tvou skutečnost. 

A jestliže tuto perspektivu objevíš, a pak se ti stane, že ji neudržíš a opět ji ztratíš, budeš to zažívat jako ztrátu nejhlubšího smyslu života. Začneš ji volat a vzývat, aby se opět vynořila a vstoupila do tvého života, neboť si již budeš uvědomovat její absenci. Tak se Navigátor Celistvosti bude vynořovat a zanořovat, jeho moudrost bude přicházet do tvého života postupně jako vlny lásky, vlna za vlnou, jako tlukot srdce jádra tvého vědomí, pulz za pulzem, rytmus za rytmem, melodie za melodií. Tato píseň života se stane tvou migrační cestou do nových úrovní bytí.

*   *   *   *   *   *

Bod spojení

Pomyslný bod, kde se horizontální (planetární) osa prolíná s vertikální (vnitřní, kosmickou) osou a vertikálním rozměrem času, prostoru, energie, hmoty; bod, kde se Navigátor Celistvosti vynořuje v lidském nástroji, se nazývá Vycházející srdce. Chápej tento bod jako energetickou čakru, spleť energetických vláken, které tyto dva rozměry existence propojují. Tato čakra se nalézá v oblasti hrudníku, přesněji v místě brzlíku (thymus), jak ukazuje následující schéma, převzaté z Jamesova článku Vycházející srdce:


Schéma ze článku: James Mahu - Vycházející srdce

Tuto čakru potřebuješ v sobě najít, abys otevřel, spojil se s vertikálním rozměrem své existence, abys pochopil, že lidstvo se neřítí do záhuby, nýbrž je na spirále vzestupného vývoje. Tato čakra je však v tobě hluboko pohřbená, pod nánosem emočního nesouladu, emočních zranění, které si přinášíš z minulosti a také pod nánosem předsudků a budoucích očekávání. Tato čakra představuje Bod spojení, Bod Přítomnosti, který, je-li aktivován, což se mnohým v současné době děje, odstřeďuje pryč minulost i budoucnost, aby mohla nastat Kvantová Přítomnost.

Článek Vycházející srdce James publikovat v roce 2008, jeho platnost je však nadčasová a v současné době velmi aktuální. Článek přináší jednoduché instrukce týkající se dechu, koncentrace a představivosti, které jsou velmi mocné a schopné pomoci jedincům ve spojení s vertikálním rozměrem času, z jehož perspektivy se dění na planetě nejeví jako chaos vyúsťující do zkázy, nýbrž jako expandující harmonie vyšší dimenze bytí.

Vycházející srdce je místem, odkud vyvěrá vize expandující, bezpodmínečné lásky. Najdeš-li toto místo v sobě a budeš ho pravidelně navštěvovat, nebo ho dokonce stanovíš středem svého bytí, jasnost se stane trvalým průvodcem tvého života. To dále ovlivní kolektivní vibrační pole lidstva, které tak bude moci snadněji převibrovat do vyšších oktáv bytí.

Pojďme tedy prostudovat a hlavně praktikovat techniku Vycházejícího srdce, jak ji popisuje James.

V lásce a svobodné vůli
Ondra

Zdroj:

Komentáře