Jazyk Jednoty - 2. díl: Inteligentní naladění

Jak jsme si v minulém díle našeho průzkumu Jazyka Jednoty objasnili, Jazyk Jednoty je Jazykem Světla. Žijeme ve světelně kódované realitě a toto kódování se odehrává přímo v naší genetice, v našich genech, které tvoří Chromosomy. Význam pojmu "chromo" je barva či pigment.

V minulém díle jsme si také ukázali, že toto světelné či barevné kódování úzce souvisí s praxí Ctností srdce, které se dají přirovnat k jednotlivým barevným spektrům. To nás posunuje k pochopení, že Ctnosti srdce nejsou pouze ryzí emoční stavy, nýbrž že se jedná o ucelený projev vyšší formy inteligence, který je specifickou formou jazyka.

Tento jazyk je Jazykem Světla či Jazykem Jednoty, který je odlišný od Jazyka Mysli, neboť systémy srdce a mysli jsou v našem světě založeném na 3-dimenzionálním, 5-smyslovém vnímání rozladěné do té míry, že mysl nerozumí jazyku srdce. James tuto skutečnost zmiňuje v článku Život ze srdce:

 Můžeš doslova říci, že existují dvě „knihy“, které určují tvůj účel: jedna je napsána vyšším jástvím ve spolupráci s Prvotním Zdrojem, druhá je napsána tvým srdcem-myslí a je založena na vnímaných potřebách ego-osobnosti ve světech časoprostoru. Kniha, kterou většina lidí čte, alespoň částečně, je ta druhá. Existuje matné uvědomění u některých lidí, že existuje i jiná kniha, ale zřídkakdy ji objeví.

V tomto článku poukazuji na to, že první kniha – ta, která je napsána tvým vyšším jástvím – obsahuje šest ctností srdce v akci, a že klíč k objevení a čtení této „knihy“ či vyššího smyslu je obsažen v praktikování kdy-kterou-jak. Proč je to důležité? Jestliže čteš pouze knihu účelu napsanou tvým srdcem-myslí, uvidíš, jak je propletena s realitou ego-osobnosti v časoprostoru. Její kmenová linie může být osvícení, nebo chamtivost. Ať je to cokoliv, základní zájem toho je jeden život, jedna individualita (ty).

James Mahu - Život ze srdce

Abychom mohli systémy či energetická pole srdce a mysli "inteligentně naladit" tak, aby se staly prodloužením inteligence duše, potřebujeme zajistit jejich prolnutí. To se dá jednoduše symbolicky znázornit jako dva prolínající se kruhy, v jejichž průniku se otvírá prostor sjednocení (integrace), kterému říkáme Mandorla či Mandorla Transformace - viz obrázek:

Mandorla vzniklá průnikem dvou kruhů s vyznačenými středy (jádry)

Podívejme se trochu blíže na tento jednoduchý symbol, abychom dokonale pochopili jeho transcendentní poselství. Všimněte si, že prolnutí dvou kruhů není pouze částečné, nedotýkají se jen svými okrajovými částmi. Je to tak, že obvod prvého kruhu prochází středem (jádrem) druhého kruhu. To je dokonalé, úplné a trvalé prolnutí dvou jednotek, systémů, buněk, ve kterém síly odporu či odpuzování jsou vynulovány a původně dva systémy jsou spojeny do jediného, ve kterém není vnitřní napětí a nesoulad; a vibrace tohoto nového sjednoceného systému je harmonická, sjednocená - ba co víc, dále expandující - viz další schéma.

Princip prolínání kruhů dále expandující
 jedním směrem vytváří řetězovou reakci jader

V jazyku vibrací, kterým Jazyk Jednoty je, to znamená, že na samé hranici dosahu jednoho vibračního pole (buňky), se nalézá střed (jádro) dalšího vibračního pole. Jestliže se hraniční oblast prvého vibračního pole vědomě spojí s jádrem dalšího vibračního pole, dojde k řetězové reakci jader (středů) či "dominovému efektu", který vyústí do tvorby stále se opakujícího geometrického vzoru, který se obvykle nazývá Květ Života a je považován za příklad posvátné geometrie - viz další schéma: 


Schéma Květu Života vzniklé opakováním principu prolínání kruhů

Tato struktura, princip, či pole je svým rozsahem nekonečné a interdimenzionální. Na vyobrazení výše je sice omezeno vnějším kruhem, ale může expandovat dále do nekonečna všemi směry. Tento princip se může jevit jako dosti abstraktní, nicméně je natolik elementární a všudypřítomný, že proniká vším životem a má naprosto konkrétní projevy v našich osobních životech. Uvedu pár příkladů: 

  • tam kde končí osobní vůle jedince, začíná vůle celku
  • v hlubokém soucitu se natolik vcítíme do druhého, že druhého není
  • při velkém probouzení druhu dochází k řetězové reakci jader vědomí - jejich syntéze

Dáme-li této geometrické struktuře kruhů a jejich průniků "lidský" oděv, dostaneme se k pojmu Síť Sovereign Integrál, kterou James definoval jako Síť Lásky a znázornil ji  krásnou malbou v publikaci Sovereign Integrál - Nový model existence, takto:

James Mahu - Sovereign Integrál, Nový model existence

Pokud se tedy chceme s touto všeprostupující strukturou lásky vědomě spojit, potřebujeme praktikovat a prociťovat Ctnosti srdce tak HLUBOCE, abychom dosáhli až do jádra další buňky vědomí - dalšího Sovereigna.

Takové hluboké procítění nebo hloubka soucitného doteku s druhým není ovšem snadné DO-SÁHNOUT. Takový dotyk musí projít mnoha vrstvami povrchních odporů, nesourodostí, ba zranění a jejich léčení, než se dotkneme dalšího jádra a spojíme se s ním. James to symbolicky vyobrazil na následující malbě: 


Malba James Mahu, Zyanya, komnata 16

Malba znázorňuje ruku, která se dotýká symbolu nekonečna, avšak její dotek v sobě obsahuje zranění, ošetření a léčení - viz stehy v oblasti lokte. Dlaň ruky pak vyobrazuje matematické symboly, které jsou znamením, že dotek je vypočten vyšší inteligencí lásky či Sovereign Integrálu.

Prozkoumáme-li malbu Síť Sovereign Integrál z jiné perspektivy, můžeme zde vidět jednotlivé Sovereigny (fotony prvotního světla) plynoucí v řece spojující modré inteligence (proudu prvotního zvuku). K tématu spojení prvotního světla a zvuku se vztahuje i následující malba z webu Winngmakers.com:


Malba z webu Wingmakers.com

Tato malba nám sděluje, že Světlo lze Pochopit jako Zvuk, ale že to není obvyklé. Obvyklý je totiž stav, že tyto dvě složky tvořící zygotu (prvotní buňku) vědomí jsou od sebe odděleny v čase a prostoru a tato jednota všech vibrací je ztracena či zapomenuta někde v hlubinách Uni-versa, kde se nalézá Kořen vědomí. Pokud tuto jednotu chceme ve svých vibračních polích obnovit, musí být naše praxe Ctností srdce hluboká a vytrvalá. Musí mít schopnost vynulovat či překlenout všechny odlišnosti. Musí se stát novým (či znovuobjeveným prastarým) jazykem jednoty, prostřednictvím kterého se budeme vyjadřovat a komunikovat ve světě vibrací tím, že budeme udržovat a prohlubovat vibrační soudržnost, jak ji James vyobrazil ve schématu na webu SovereignIntegral.org:


Schéma Vibrační soudržnost z webu SovereignIntegral.org

Spojíme-li princip Vibrační soudržnosti s Květem Života, dostaneme další sjednocené schéma, které lze dohledat volně na internetu pod heslem Květ Života: 


Květ Života a Sedm Čaker lidského nástroje

Poté, co jsme si projasnili tyto koncepty, začínáme chápat, že Ctnosti srdce nejsou obyčejné emoční stavy, nýbrž jsou projevem inteligence, která je svým rozsahem nekonečná a Ctnosti srdce a jejich 63 kombinací představuje kompletní strukturu jazyka, který je Univerzální a Jednotný v celém Stvoření. A tak komunikační schopnosti Ctností srdce jsou všeobsažné, tento jazyk a inteligence, která skrze něj komunikuje, dokáže interpretovat jakékoliv životní zkušenosti, podmínky, vjemy, perspektivy vnímání a způsoby projevu.

Praxe Ctností srdce není pouze praxí v emočním sebeřízení, nýbrž je procesem osvojování si Jazyka Jednoty neboli Univerzálního Jazyka Světla, jak napovídá následující obrázek z webu WingMakers.com:


Grafika z webu WingMakers.com

Jak jsem zmínil již v minulém díle této série, porozumění Jazyku Jednoty či Jazyku Světla zajišťuje část DNA zvaná Komunikační zóna či Komunikační rozhraní a toto téma je diskutováno v Rozpravě řádu učitelů Lyricus č. 5. Zde ocituji další část z této rozpravy, kde učitel sděluje důvod zmenšené funkčnosti Komunikační zóny v současném lidstvu:

"Komunikační zóna je místem, kde se setkává fyzická a energetická rovina. Je to přemisťování jazyka mezi dvěma vibračními světy. Je to brána mezi jedincem a druhem. Ve většině biologických druhů je velmi významná, ale lidé tuto bránu ucpali svojí SOBECKOSTÍ A EGOISMEM."

"Myšlenky jsou pro lidský druh jedinou skutečnou formou znečištění. Jednoduše intuitivně vyjádřeno - myšlenky vytvářejí jazyk, jazyk vytváří chování. Toto chování může být destruktivní vůči genetické mysli druhu a může způsobit mnohá omezení v její schopnosti rozpoznat duši od nosiče duše."

Rozprava č. 5 v Řádu Učitelů Lyricus


Z výše uvedeného je zřejmé, že abychom vyčistili a (znovu)zprovoznili Komunikační zónu tak, aby mohla hrát svou roli jazykového mostu zprostředkovávajícího porozumění mezi dvěma odlišnými vibračními světy (duše x lidský nástroj), potřebujeme změnit své myšlení, cítění a chování směrem k projevům Ctností srdce a porozumění jazyku jejich 63 kombinací. Aby mysl byla schopna porozumět tomuto jazyku, potřebuje se "vyprázdnit" od naučeného poznání světa oddělenosti, od očekávání, od předsudků, mentálních vzorů a dogmat atp. Tato vyprázdněná mysl je pak dostupná inteligenci srdce, jak nám sděluje modrý člověk v následujícím obrázku:

James Mahu, malba a text z knihy Dohrmanovo proroctví

Tato skutečnost zmateného jazyka mysli, který je ovlivněný povrchními perspektivami a hodnotami, se také dá přirovnat k místům v geometrické struktuře Květu Života, která jsou poškozená či zastřená jinými, povrchními vzory myšlení a cítění. Tím je ztraceno porozumění základnímu významu a smyslu veškerého života. Taková ztráta porozumění je vždy však jen dočasnou záležitostí, než Jazyk Jednoty provede "překlad" či "interpretaci" životních zkušeností a znovu-obsáhne do sebe význam a smysl všeho života.

V lásce a svobodné vůli

Ondra


Komentáře