Jazyk Jednoty - 5. díl: 63 slov

V tomto díle se podíváme blíže na 63 kombinací Ctností srdce, které souvisí se strukturou Jazyka Jednoty. Začneme podrobným prostudováním následujcího schématu z webu WingMakers.com:

Ctnosti srdce a jejich barevné přiřazení z webu WingMakers.com


Ctnosti srdce jsou spletenou, spojitou inteligencí a vyvěrají ze společného středu, kde je Láska v podobě bílého světla. Podíváme-li se do jemnějších detailů, tak v oblasti schématu ctností, jež je blízká středu, jsou jednotlivé barvy světlejší, zatímco na okrajích, blíže k obvodu, jsou tmavší, sytější. Jsou-li barvy blízko středu, jsou vybělenější až do té míry, že se sjednocují do bílého světla. Na obvodu pak jsou více oddělené do jednotlivých barevných spekter.

Existuje celkem 63 kombinací Ctností Srdce:

  • jednotlivé ctnosti - 6 možností
  • dvojice ctností - 15 možností
  • trojice ctností - 20 možnost
  • čtveřice ctností - 15 možností
  • pětice ctností - 6 možností
  • všech 6 dohromady - 1 možnost

Takže když uvažujeme o těchto 63 kombinacích Ctností Srdce, je zřejmé, že nejuniverzálnější, tedy nejsilnější působnost bude mít kombinace všech 6 inteligencí dohromady, protože bude nejblíže bílému světlu. O něco méně mocnější bude pětice Ctností, ještě méně čtveřice, pak trojice, dvojice a nejméně mocné jsou jednotlivé Ctnosti projevené samostatně.

Důvod této skutečnosti je mimo jiné také ten, že když více Ctností v projevu chybí a je přítomna např. jen jedna, její mocnost je oslabena z důvodu příliš asymetrického šíření lásky ze středu schématu pouze jedním směrem. To způsobuje narušení geometrie šíření světla a to se stane postupně méně soudržným, méně sourodým. 

James tuto skutečnost popisuje v konceptu Život ze srdce následovně:

"Emoce, jsou-li ne-sourodé, vyzařují všemi směry jako energie, vytvářejíce otisk v prostoru či poli našeho vnímání. Někdy je tento otisk překrásný, jako třpytivý západ slunce – jsou-li emoce měkké a lehké; a někdy se více podobá divoké bouři, jestliže se jedná o hněv či depresi. Jestliže je naše emoční energie sjednocena do soudržnosti, může být transformována do stavu vyšší funkčnosti jako laser a její dosah jde daleko za rozsah našich smyslů; vpravdě se může dotknout vnějších okrajů našeho světa nebo se hluboce ponořit do vnitřních říší duše."

"Klíčovým prvkem praktikování kdy-kterou-jak je soudržnost, z důvodu, že projev šesti ctností srdce vytváří soudržnost a doprovodnou schopnost vyzařovat tvou emoční energii k určenému cíli, ať je kdekoliv a v jakémkoliv čase. To je dosah duše – do srdce do mysli do srdce do vnějšku – v tomto kruhu se emoční energie stává spojující silou, jež sjednocuje jedince s komunitou lidstva a dokonce ještě obecněji – se všemi živými formami."

James Mahu - Život ze srdce

Klíčovým prvkem pro udržení emoční soudržnosti je Bezpodmínečnost projevu Ctností. Jestliže totiž mysl začne klást podmínky, kdy je možno Ctnosti projevit a kdy ne, dojde ke ztrátě soudržnosti. Některým Ctnostem nebude umožněno se projevit a tím se oslabí nebo zdeformují i ostatní. Harmonie v poli vibrací bude narušena a expanzivní schopnost lásky oslabena.

Pomůžeme-li si schématem Květu Života, pak bychom mohli říci, že místa, kde mysl začne klást podmínky, budou místy, kde geometrie Květu Života bude deformovaná do té míry, že jeho struktura se rozpadne pod vlivem povrchních motivů a bude nahrazena jinou geometrií, která postrádá hlubší harmonii a expanzní schopnosti.

*   *   *

V takových místech se systém srdce-mysl rozladí a ztratí schopnost přenosu vibrace duše z vnitřního do vnějšího světa. Jazyk Jednoty se ztratí nebo zastře jazykem mysli - systémem povrchních hodnot řízených sobectvím, egocentričností, chamtivostí, nenávistí atp. Aby k tomu nedošlo, je potřeba udržovat Komunikační zónu lidského nástroje ve stavu Harmonie. O tom jsme si povídali v minulém díle.

Nicméně i relativně slabší kombinace Ctností Srdce - ať už jde o trojice, dvojice, nebo jednotlivě - mají v projevu své místo a v materiálním světě můžou být dokonce účinnější, protože mají nižší vibrace a lépe se spojují s materiálním světem.

Proto všech 63 kombinací Ctností Srdce můžeme chápat jako systém vibračního jazyka, systém vibrační komunikace (vzpomeň schéma Vibrační Soudržnost), který je potřeba kompletně ovládnout. Nevystačíme si pouze s některými kombinacemi, stejně jako v mluveném jazyce si nevystačíme pouze s některými slovy. Potřebujeme mít bohatou slovní zásobu a schopnost tvořit ze slov věty a z nich souvislý projev, abychom mohli dobře komunikovat. 

Ctnosti Srdce a jejich 63 kombinací vytváří strukturu energetických přenosů signálu Prvotního Zdroje do vnějšího prostředí, a proto úzce souvisí se strukturou Jazyka Jednoty, který představuje symbolickou přítomnost Prvotního Zdroje v celém Stvoření.

Díváme-li se na praxi Ctností Srdce z této perspektivy, již chápeme, že se jedná o všeobsažný koncept. Není potřeba hledat jiné, doplňující koncepty. Inteligence Ctností Srdce je ve svém dosahu nekonečná. Máš-li pocit, že existují místa nebo události, kam Ctnosti Srdce nedosáhnou, pak je to jen z důvodu, že ty nedostatečně chápeš hloubku, šířku, výšku a mocnost jejich inteligence.

Saháš-li po jiných konceptech v místech, kde cítíš nedostatečnost Ctností Srdce, je to jen o tom, že jsi Ctnostem Srdce neumožnil Bezpodmínečnost jejich projevu ve svém životě. Řešením není hledání  jiných systémů, jiných geometrií, jiných jazyků, které by tuto nedokonalost překonaly. Řešením je prohloubení Bezpodmínečnosti projevu Ctností Srdce, čímž se odhalí jejich Univerzálnost, Nekonečnost a Věčnost


Malba James Mahu, Sebrané spisy Tvůrců Křídel, sv. I

Nyní již můžeme intuitivně cítit a chápat vibrační přítomnost těchto třech Senzarů Jazyka Jednoty.

To nám otvírá dveře k pochopení významu a komunikačních schopností jednotlivých Ctností.

Tomu se budeme věnovat v následujících dílech naší studie.

V lásce a svobodné vůli

Ondra


Komentáře