Ctnosti srdce - paleta Umělce Sovereign Integrálu

Ctnosti srdce jsou rozkvětem Univerzální, bezpodmínečné lásky v lidské doméně. Ctnosti srdce si můžeš představit jako tvůrčí paletu barev, kterými můžeš vymalovat emoční krajinu svého života. Tak se můžeš stát umělcem Žití ze srdce nebo umělcem Sovereign Integrálu, jak to nazývá James v článku Sovereign Integrál - Nový model existence, odstavec 100:

100. Definice umělce je v tomto kontextu následující: umělcem je ten, kdo si dokáže s ušlechtilým záměrem představit nezřetelný obrys Sovereign Integrálu a potom ho projevit ve svém životě. To je všechno. Můžeš být třeba fyzik-umělec, vládní pracovník-umělec, právník-umělec, nezaměstnaný-umělec, matka-umělec, dítě-umělec. Jediné na čem záleží, je to, zda praktikuješ záměr zpřístupnění Ušlechtilé Mysli a její imaginativní schopnosti. Umění přijde skrze náš život a náš kolektivní Sociální Program bude díky odhodlání a nasazení každého umělce expandovat do nových možností.

James Mahu - Sovereign Integrál, Nový model existence, odst. 100


Pojďme tedy trochu více prozkoumat ten "nezřetelný obrys Sovereign Integrálu", abychom zjistili, co tedy vlastně máme ve svých životech projevovat. 

V dřívějším článku Duchovní aktivismus, který spadá do projektu Chrámy událostí, použil James koncept, který nazval Vzor Celistvosti. Tento koncept je doprovázen také schématem:

Koncept Vzoru Celistvosti ze článku Duchovní aktivismus


Koncept Vzoru Celistvosti je ve výše zmíněném článku popsán následovně:

 Vědomí Svrchované Jednoty může být nahlédnuto jako spojující „lepidlo“, které spojuje každého z nás do celistvosti. Duchovní centrum je portál, skrze který vědomí Svrchované Jednoty může vstoupit do lidského nástroje a doručit mu pocity Jednoty v tak zvýšené míře, že jedinec je navždy zasažen tímto prostupem. Lidský nástroj ve své nejčistší vibrační úrovni sestává z vyšší mysli a energetického srdce, které pracují v soudržné výměně. Tato komunikace se dá nejlépe popsat termínem „inteligentní naladění“. Je to toto naladění a soudržnost, které posilují lidský nástroj k vyzařování a konání v akordu s Duchovním centrem a vědomím Svrchované Jednoty. To zpětně vytváří lokální vesmír více naplněný světlem, které obklopuje projev jedince a posiluje jeho duchovní aktivismus. Inteligentní chování je základnou Vzoru Celistvosti a vědomí Svrchované Jednoty jeho kouzelnými výšinami.

James Mahu, EVT3: Chrám Duchovního aktivismu


Inteligentní chování je tedy základnou Vzoru Celistvosti a prezentuje praxi Ctností srdce v denním životě. Ta je vedena vědomým záměrem Žití ze srdce, který se musí stát gravitačním jádrem života, či kmenovou linií, která se vine životem jako spojující vlákno soudržnosti. Schéma Kmenové linie je vyobrazeno v textu Život ze srdce následovně:

James Mahu: Život ze srdce, schéma Kmenové linie


Toto schéma názorně ukazuje, že jako praktikující Žití ze srdce můžeme mít všední život naplněný vztahy, studiem, systémem obživy a dalšími světskými kvalitami života. Zároveň je však v životě praktikujícího přítomno Uvědomění záměru Žití ze srdce, které všechny životní zkušenosti dostřeďuje do této Kmenové linie či Gravitačního jádra života. Zkušenosti, které nejsou v souladu s touto kmenovou linií, jsou ukončeny či "odstředěny" pryč a ty zkušenosti, které jsou v souladu se záměrem praxe Ctností srdce se stanou součástí životního projevu a jsou posíleny a dále rozvíjeny. Tuto rezonanci či vědomé udržování soudržnosti vibračního pole jedince James nazývá "Inteligentní naladění" systému 
srdce-mysl.

Toto Inteligentní naladění je v denním světě vystaveno mnoha pokušením či vyrušováním vnějšími vlivy prostředí, které se potřebujeme naučit chápat jako výzvy k praxi vedoucí nás do Bezpodmínečnosti projevu Ctností Srdce. Jsou to právě tato neutuchající zdánlivá vyrušování, která nás znovu a znovu pobízejí k emočnímu ošetření životních událostí, vztahů, problémů, inspirací, atd. 

Vzhledem k tomu, že Univerzální Láska je jako bílé světlo a emoční systém člověka jako hranol, kterým Láska prochází a bere na sebe podobu barevného spektra ryzích emočních stavů zvaných Ctnosti srdce, máme ve své emoční inteligenci k dispozici paletu barev, kterými můžeme jako Umělci Sovereign Integrálu vybarvit Emoční Krajinu svého života. Těmito Umělci jsou tedy ti, kteří stanovili projev Ctností Srdce jako gravitační jádro svých životů a umělecky přetvářejí emoční krajinu svých životů směrem k emočnímu rozkvětu. To dále přetváří systém životních hodnot těchto jedinců, jejich postoje, názory, projevy a aktivity. 

Podívejme se, jak tyto "umělce Sovereign Integrálu" popsal James v odstavci 98 článku Sovereign Integrál - Nový model existence:

98. V lidské realitě existuje na straně Sovereign Integrálu evoluční nutnost a tou je použití magického potenciálu záměru: myšlenek, slov, obrazů, zvuků, chování a barev pro vytvoření nové kultury expandujících možností. Představu této nové kultury nevytváří věda, ani technologie, ani vzdělání, vláda či náboženství. Dokonce není tvořena ani duchovností. Je řízena umělci. To je prostor, ve kterém Sovereign Integrál může žít a dýchat, rozšiřovat svou perspektivu na dvě chování: lásku a svobodnou vůli.
James Mahu, Sovereign Integrál - Nový model existence, odst. 98

Umělcem vědomí Sovereign Integrálu je tedy každý upřímný praktikující, který dle svých momentálních schopností spojuje Sovereignní aspekt vědomí s Integrálním, Individuální s Kolektivním, za účelem vetknout do Kolektivního vibračního pole vyšší frekvence lásky, soucitu, péče vedoucí k trvalé udržitelnosti a rozvoji naší civilizace.

V odstavci 99 z Nového modelu existence, James dále definuje Umělce Sovereign Integrálu jako Písaře Vědomí:
99. Jak jsem již zmínil dříve, lidstvo prochází evolučním procesem, aby jsme se stali Písaři Vědomí. My jsme tím druhem, který může popsat Sovereign Integrál a učinit ho centrem naší kultury. Těmi písaři jsou umělci - až na to, že se jedná o jiný typ umění. Je to umění imaginace a manifestace. Je to vizionářství Sovereign Integrálu, týkající se toho, jak lidstvo může žít v harmonii s Přírodou a technologií.
James Mahu, Sovereign Integrál - Nový model existence, odst. 99

Tolik tedy můj průzkum konceptu Umělec Sovereign Integrálu. Věřím, že těchto pár citátů z Jamesových prací doprovozených mým osobním pochopením tohoto konceptu, bude dobrým odrazovým můstkem pro vaše vlastní studium, imaginaci a manifestaci vědomí Sovereign Integrálu.

Jak říká lidová moudrost, "jeden obrázek vydá za tisíc slov", připojuji na závěr  skromný ideogram z mé vlastní grafické tvůrčí dílny.

V lásce a svobodné vůli

Ondra


Ctnosti Srdce - emoční rozkvět života
Schéma: Ondřej Průzračný


Komentáře