Jazyk Jednoty - 9. díl: Kymatika za hranicemi slyšitelnosti

V minulých dílech jsme prozkoumali oblast Kymatických jevů, které lidskému zraku odhalují skutečnost, jak vibrace zvuku mohou vytvářet geometrické struktury ve hmotě. 

Také už víme, že vibrační rozsah lidského sluchu a zraku je poměrně malý a že tyto Kymatické jevy pokračují dále za hranicemi lidských smyslů. Připomeňme si, co o této skutečnosti říká James.

"Ve studiích fenoménu vln, jimiž se zabývá věda kymatika (angl. cymatics), je známo, že zvukové vlny mají vliv na nehybnou hmotu, měníce ji do geometrických, ba dokonce archetypálních forem. Tento stejný řetězec příčiny a následku zvukových vln na hmotu je tím, co vyvolává efekt na atomární a buněčné úrovni lidského nástroje. Nicméně je to více než pouhý fyzikální vliv zvukových vln. Ve zvuku je obsažena harmonie, která se rozšiřuje do vyšších a nižších frekvencí, než je slyšitelný rozsah lidského ucha. Tyto neslyšitelné frekvence nicméně mají vliv na vibrační strukturu DNA lidského nástroje, strukturu mysl-mozek a na centrální nervový systém."

James Mahu - Soudržnost vývojového vědomí



Také už víme, že identitou jádra vědomí je Navigátor Celistvosti, světelné tělo někdy též nazývané Merkaba a označované symbolem dvojitého jehlanu. 

Symbol Navigátora Celistvosti - Merkaby
(WingMakers DVD Meditace v časoprostoru)

Identita jádra vědomí - Navigátora Celistvosti - je nádobou Bezpodmínečné Božské lásky v její nejčistší podobě. Jeho struktura je hexagonální (šestiúhlá) a souvisí se šesti ryzími emočními stavy známými pod názvem Ctnosti srdce.

Struktura šesti Ctností Srdce 
(James Mahu: Život ze srdce)

Navigátor Celistvosti vyzařuje vibraci lásky a emocionální moudrosti v podobě vibrujících energetických kvant - Senzarů, jež jsou základními stavebními prvky Jazyka Jednoty. Tyto Senzary jsou zakódovaným spojením prvotního světla a zvuku, řízeného inteligencí známou pod názvem Para Vach - skrytý otec. Tyto základní jednotky harmonie mezi zvukem a světlem jsou tedy skryté lidským smyslům - existují mimo jejich kognitivní rozsah. Nicméně můžou být intuitivně vnímány a poté vyobrazeny prostřednictvím představivosti - sedmého smyslu.

Světelné tělo vyzařující Senzary
WingMakers DVD Meditace v časoprostoru

Tato harmonická vibrující kvanta jsou prvotním organizujícím principem utvářejícím hmotu, jak je vyobrazeno na schématu níže. 

Schéma Hierarchie vibrací z článku Soudržnost vývojového vědomí
(doprovodný text k WingMakers CD Hakomi 4-6)

Nyní se podívejme blíže na výzkum Dr. Masaru Emota, japonského výzkumníka, který zkoumal krystalickou strukturu vody a způsoby, jak je tato jemná struktura ovlivněna lidskými emocemi a myšlenkami. Jeho poselství je celkem jednoduché: 

"Voda má paměť, ve které uchovává naše myšlenky a modlitby.
A protože ty jsi vlastně vodou,
tak nehledě na to, kde se nalézáš,
tvé modlitby budou sděleny zbytku světa."
Masaru Emoto

Ano, lidské tělo je tvořeno z velké většiny vodou. Naše mentální a především emoční stavy jsou otiskovány do struktury vody v našem těle a formují zde jemné geometrické obrazce, které lze ověřenými vědeckými postupy zachytit a vyobrazit. Proto nám Dr. Emoto sděluje následující. 

"Voda je zrcadlem, které má schopnost ukázat nám to, co nemůžeme vidět. 
Je to matrice naší reality, která se může změnit jedinou pozitivní myšlenkou.
Jste-li tomu otevření, pak stačí vaše víra."
Masaru Emoto

Ptáte-li se tedy, jak může emoční sebeřízení ovlivnit dění světa a případně způsobit jeho zlepšení, pak v celoživotní práci Dr. Emota můžete nalézt důkaz jednoho ze způsobů, jak toto ovlivnění přirozeně a bez jakéhokoliv osobního úsilí funguje. Zde jsou ukázky fotografií krystalů vody pořízené Dr. Emotem, jejichž struktura je ovlivněna příslušnými emocemi a myšlenkami.

Fotografie krystalů vody ovlivněné myšlenkami: 
děkuji, moudrost, pravda, věčnost
anděl, miluji tě, mír, ty blázne,
je mi z tebe špatně, zlo, znečištěná voda před modlitbou, znečištěná voda po modlitbě

Myslím, že tyto ukázky jsou dostačující pro to, abychom si mohli představit skryté souvislosti a pochopit tak lépe způsob, jakým funguje Jazyka Jednoty a jak efektivně ovlivňuje praxe emočního sebeřízení celkové dění našeho světa. S tímto pochopením nás nepřekvapí popis dosahu vědomého aktu Inteligentního Chování vyjádřeného formou ztělesnění, jak je popsán moudrou ženou v povídce Jamese Mahu - Poutníci na mostě

Schéma na základě povídky Poutníci na mostě
Aranžmá Ondřej Průzračný

Skrytá harmonie je obsažena v jednotě emocí, myšlenek a činů. Tyto harmonické frekvence, obrazce, vibrující kvanta, senzary - jsou sice lidským smyslům neviditelné, nicméně jsou naprosto skutečné a na sub-elementární úrovni vytvářejí a formují viditelný svět. Tvorba těchto harmonických kvant je aktem bezpodmínečné lásky a svobodné vůle každé lidské bytosti a jsou Univerzální formou komunikace. James jim dal jméno Ztělesnění.

Na závěr toho dílu naší studie se podívejme na ilustrační kymatické video z YouTube kanálu Journey of Curiosity



V lásce a svobodné vůli 

Ondra


Komentáře