Jazyk Jednoty - 0. díl: Úvod

To, co bude následovat za tímto úvodem, je série příspěvků na téma Univerzálního Jazyka Jednoty neboli Jazyka Světla. Jedná se o můj osobní průzkum a pochopení této tématiky a netvrdím zde, že je to jediná perspektiva vnímání tohoto tématu. Chápej tuto mou osobní studii jako pootevření dveří do neznámého světa a světlo vyzařující z této štěrbiny jako inteligenci, která k tobě přichází, aby vzbudila tvůj zájem, zvídavost a vlastní průzkum, který odhalí jiné perspektivy a další souvislosti, které můžou být odlišné od těch mnou objevených. To je přesně také důvod, proč věnuji čas tomu, že tuto studii píši.

Má perspektiva vnímání je tvarována především těmito aspekty mého života:

  • důkladná znalost kompletního díla Jamese Mahu, které již přes 18 let překládám z anglického do českého jazyka
  • schopnost osobního přístupu k energetickým podpůrným zónám Tvůrců Křídel ve stavu meditace a snění
  • celoživotní praxe Ctností Srdce v denním životě
  • trvalý internetový průzkum a mezioborové propojení stovek informačních oblastí vztahujících se k tématu Univerzálního Jazyka Jednoty
  • absolutní nezávislost na institucích všech typů: finanční, vědecké, vzdělávací, náboženské, kulturní, aj.; nepracuji pro žádnou instituci, nejsem žádnou institucí financován, nejsem žádné instituce členem a žádnou instituci nevytvářím

Pro vymezení tématické oblasti Jazyka Jednoty, použiji citaci Tvůrců Křídel z knihy Jamese Mahu - Projekt Starobylý šíp:

    "Jsme tím, čím ty se staneš. Ty jsi tím, čím my jsme byli."

    "Dohromady jsme tím, co definuje lidskou duši. Naše jméno přeložené do vašeho jazyka je Tvůrci Křídel. Jsme vetknuti do světla Prvotního Zdroje. Ty žiješ ve slabším světle, jež sestoupilo, aby tě přijalo. Přinášíme Jazyk Jednoty do tohoto slabšího světla, takže můžeš vidět, jak se budeš sjednocovat do nové kosmologické struktury, architektury a majestátnosti, kterou si nedokážeš ani představit."

    "Vaše rostliny mají kořenový systém, jenž proniká do země a napájí se její podstatou. Tímto způsobem jsou všechny rostliny spojeny. Teď si představ, že každá rostlina má tajný kořen, který je neviditelný, nicméně je spojený se samým středem planety. V tomto bodě spojení jsou všechny rostliny skutečně sjednoceny a uvědomují si, že jejich pravou identitou je tento centrální systém propojených kořenů a že tento tajný kořen je životním proudem, díky němuž je individuální vyjádření přineseno na povrch země a její sjednocené vědomí je tím uvolněno. Stejným způsobem má lidstvo tajný kořen, jež se vine do nezmapované říše Centrálního Vesmíru Prvotního Zdroje. Je jako pupeční šňůra, jež spojuje lidskou entitu s vyživující esencí svého stvořitele. Tajný kořen je nositelem Jazyka Jednoty. Je to tento jazyk, který jsme přišli vyučovat."

    "Všechen život je vložen do toho, co nazýváme Navigátorem Celistvosti. To je tvá centrální moudrost. Vede tě ke vnímání fragmentované existence jako průchodu do celistvosti a jednoty. Tato moudrost je věčná a ví, že tajný kořen existuje dokonce i tehdy, když se zdá, že pro vaše lidské smysly je nepostižitelný. Navigátor Celistvosti je neúnavný motor, jenž pohání fragmentovanou životní zkušenost do sjednoceného životního projevu. Je to nezaměnitelný most, přes který všechen život s jistotou přejde."

    "Věk Osvícení je věkem žití v multidimenzionálním vesmíru a věkem ocenění jeho celistvosti, struktury a dokonalosti a poté vyjádření této vděčnosti skrze vaši mysl a tělo do světa času a prostoru. To je semeno vize Navigátora Celistvosti. Otisk jeho účelu. My jsme zde proto, abychom asistovali bytostem, jako jsi ty, poprvé zformulovat a poté zažívat multidimenzionální vesmír takový, jaký vpravdě je - nejen prostřednictvím jazyka vašeho světa, ale prostřednictvím Jazyka Jednoty, jak ho můžeš vidět v těchto glyfech. Jak tato zkušenost skrze tebe plyne, budeš transformován. Navigátor Celistvosti do tebe bude schopen vložit nové vnímání sama sebe. Takové, které je spojeno s představou Prvotního Zdroje. Je to tato nová představa, která se objevuje prostřednictvím Navigátora Celistvosti a jež změní kurz planetárního systému. My jsme zde proto, abychom urychlili formování této představy v mysli lidstva."

James Mahu - Project Ancient Arrow


Jak můžeš vidět, vymezení tématu je opravdu velmi široké. Jak jinak, když se týká Univerzálního Jazyka. Nicméně jak budeš procházet sérií jednotlivých tématicky orientovanými příspěvků, jasně uvidíš, že jsou zde jednoznačné záchytné body, směrovky k oblastem dalšího průzkumu a jakýsi navigační systém či inteligence, jejíž přítomnost a působení jasně objevíš "mezi řádky" či "za vyobrazenými schématy a malbami". Spojení s touto inteligencí je vpravdě tím, co si z této studie máš odnést. A pokračováním této studie je život sám.

Tato studie v sobě obsahuje velké množství grafických prvků - schématů, vyobrazení, maleb. Poměr je možná tak půl na půl s textem. Vezmeme-li v potaz rčení, které říká, že jeden obraz vydá za tisíc slov, pak je tato studie mnohem více obrazovou galerií, než slovním pojednáním. To z jednoho prostého důvodu: schémata a malby jsou mnohdy komplexními ideogramy vyobrazujícími systémy složitých souvztažností. Navíc podněcují lépe představivost tím, že jsou v nich přítomny barvy, geometrie a také velmi jemná umělecká ztvárnění, která slovy nelze vůbec zachytit. To celkově vytváří jazyk symbolů, glyfů a ideogramů, což je vpravdě strukturou Jazyka Jednoty. James popisuje tuto strukturu následovně:

    "Senzar, kromě toho, že je sám o sobě abecedou, může být přeložen do zakódovaných symbolů, které odpovídají spíše povaze ideogramů či piktogramů než slabik. Senzar jako jazyk byl přinesen na Zemi Centrální Rasou. Důvod je celkem jednoduchý. Jazyk piktogramů může sdělit nesmírně komplexní koncept v jednoduchém znaku... Senzar je jazykem, který plyne mezi abecedními znaky, matematickými symboly a hudebními notami. Je to integrovaný jazyk, někdy označovaný jako Univerzální jazyk Světla nebo Insignie Prvotního Zdroje."

James Mahu, Odpovědi na otázky z diskuzního fóra, Sekce 3, otázka 34


Tato studie je otevřená a stále se vyvíjející. Tančí kolem jádra tématu a nabaluje na sebe další a další oblasti. Někdy rozvíjí detail, někdy větší perspektivu celku. Svou podstatou je fraktální a interdimenzionální.

Glyfy - prvky Jazyka Světla
Zdroj: WingMakers.com


Citované zdroje už v některých případech nejsou aktuálně na internetu publikované a pocházejí z mého osobního webového archivu, který překlenuje cca 20 let vývoje v prezentaci materiálů WingMakers. Příkladem může být následující obrázek, který byl součástí webové prezentace snad někdy kolem roku 2010.


Malba: Zažívej světlo jako jazyk!
Zdroj: web WingMakers.com


Přijměte tedy mé pozvání ke studiu a snaze o porozumění strukturám inteligence, která nás utváří.

V lásce a svobodné vůli 

Ondra Průzračný

Leden 2023


Komentáře